Nyheder

Før OL: Britisk fanebærer lærte alt i Danmark

Skrevet af Jesper Harborg, tir, 06/26/2012 - 14:57

Når OL løber af stablen i London i august, stiller Storbritannien op i samtlige discipliner. Det kan landet gøre som værtsnation. Det betyder, at briterne også stiller håndboldlandshold hos både herrerne og damerne.


Men i håndboldsammenhæng er Storbritannien et u-land. Derfor prikkede den olympiske komité en række unge sportsfolk fra andre idrætsgrene på skulderen, da værtsskabet var placeret, og spurgte, om de kunne tænke sig at prøver kræfter med det sjove spil med den lille harpiksindsmurte bold, der dengang var nærmest ukendt på de britiske øer.


En af dem, der takkede ja, var Holly Lam-Moores. Sammen med flere andre englændere tog Holly Lam-Moores til Danmark, hvor det engelske forbund havde allieret sig med Idrætshøjskolen i Aarhus. Her fik hun blandt andre Jesper Holmris som træner og endte med at få en masse ud af opholdet.


- En dansk kæreste, griner Holly Lam-Moores som sit første svar på spørgsmålet om, hvad hun fik med fra Danmark.


- Alle mine håndbold-færdigheder. Jeg har lært alt, hvad jeg ved om håndbold i Danmark og fra trænere som Jesper Holmris, siden jeg flyttede derover i 2008. Alt, jeg kunne lære på tre år i England, lærte jeg på tre måneder i Danmark, siger hun til håndbold.dk.


Holly Lam-Moores vej ind i håndboldverdenen begyndte på hendes skole i Manchester, hvor hun første gang stiftede bekendtskab med spillet som 14-årig.


- Så meldte jeg mig ind i en lokal klub bare ti minutter fra mit hjem. Det var heldigt, for der er kun fem hold i den engelske kvindeliga i hele Storbritannien. Vi trænede kun en gang om ugen i en hal, der var for lille, og vi spillede mod det samme hold hver måned, fordi de andre hold var i London, som var for langt væk. Men dengang vidste jeg ikke, at det var en dårlig ting. Jeg elskede bare at spille, fortæller hun.


- Det var først, da jeg var i Bosnien i 2006 for at spille Challenge Trophy, at jeg brugte harpiks første gang og så håndbold på et godt niveau. Kampen var Færøerne-Bosnien. Færøerne er ikke noget særlig godt hold, men de spillede håndbold på en måde, jeg aldrig havde set før. Jeg spillede for England på det tidspunkt, og da vi mødte Færøerne, scorede de over 50 mål mod os, husker højrefløjen.


Holly Lam-Moores er udpeget til at skulle bære faklen med den olympiske ild et stykke ad ruten gennem Storbritannien på dens vej fra Olympia i Grækenland til London.


- Jeg føler mig beæret over at gøre det. Fredag den 6. juli, smiler hun.


I de kommende dage kan du her på håndbold.dk læse mere om Holly Lam-Moores' opfattelse af briternes syn på håndbold, hendes forudsigelser om sit landsholds chancer under OL og spillets kommende udvikling i Storbritannien.
 

Øvrige nyheder

Øvrige nyheder

Arkiv

Nyhedsarkiv