Nyheder

Katrine Fruelund indstiller karrieren

Skrevet af Thomas, søn, 06/03/2012 - 18:41
Foto: Sportsagency

Katrine Fruelund har spillet sin sidste håndboldkamp på højt niveau. Det fortæller DHF i en pressemeddelse, der videre lyder:

 

Få dage efter, at Lars Christiansen annoncerede sin afsked med håndbold på topplan, har en anden af de helt store skikkelser i moderne dansk håndbold, Katrine Fruelund, meddelt, at hun ikke længere står til rådighed for det danske kvindelandshold og at hendes karriere dermed er et overstået – usædvanligt velskrevet – kapitel.

 

- Jeg havde indstillet mig på, at det var slut efter Randers’ sidste kamp, men har været utroligt glad for at kunne være behjælpelig i landsholdets OL-kvalifikation. Kvalifikationen lykkedes  som bekendt – og så synes jeg, det er et fint tidspunkt at sætte håndboldskoene i skabet på. Jeg er helt afklaret med, at det er den rigtige beslutning, siger den stærke bagspiller, der nåede at score 570 mål i sine 184 kampe for det danske kvindelandshold siden debut’en som 19-årig ved en firelandsturnering i Østrig i 1997.

 

Fruelunds beslutning kommer som nævnt efter kvalifikationen til de Olympiske Lege – en turnering hun om nogen er synonym med.

 

Efter at have spillet en fremtrædende rolle på det danske mandskab, der vandt guld ved legene i Sydney 2000, var finalen i Athen fire år senere Katrine Fruelunds mesterværk. Hele 15 gange lynede den farlige højre hånd fra den daværende Viborg-spiller, og Fruelund blev efter den succesfulde finale mod Korea kåret som OL-turneringens mest værdifulde spiller. Men de to OL-guldmedaljer hænger ikke helt alene i den snart 34-årige Fruelunds hjem nær Randers. Undervejs i hendes imponerende karriere blev det også til EM guld på hjemmebane i 2002, efter at hun næsten ene kvinde vendte en tilsyneladende håbløs situation for Danmark i semifinalen mod de russiske verdensmestre.

 

Hun har vundet EM og VM guld på diverse U-landshold, EHF Cuppen to gange, hun har været tysk mester med HC Leipzig, og for 14 dage siden sluttede hun sin danske klubkarriere af med sit femte danske mesterskab - denne gang for "barndomsklubben", Randers HK.


- Det er klart, at vi er kede af, at skulle tage afsked med en spiller af Katrine Fruelunds kaliber – men jeg nærer den største respekt for hendes beslutning og en endnu større respekt for det, hun har givet dansk kvindehåndbold de sidste 15 år. Vi kan helt enkelt ikke takke hende nok, siger Jan Pytlick, manden, der har haft ansvaret i langt størstedelen af Fruelunds 184 landskampe – heriblandt den sidste, som var mod Rusland i Aalborg søndag den 27. maj 2012.
 

Øvrige nyheder

Øvrige nyheder

Arkiv

Nyhedsarkiv