Nyheder

Louise Bager Due stopper sin aktive karriere

Skrevet af Thomas, ons, 06/20/2012 - 11:20
Foto: Sportsagency

En stor spiller takker af i Viborg HK efter 11 år, idet Louise Bager Due har valgt at stoppe sin aktive karriere. Det oplyser klubben.

 

Det er et ønske om i højere grad at kunne hellige sig familielivet, der har fået Louise Bager Due til at træffe beslutningen om at indstille sin flotte håndboldkarriere. Med Viborg HK har Louise Bager Due blandt andet andel i tre Champions League triumfer og seks danske mesterskaber, ligesom hun har vundet både EM- og OL guld med det danske landshold. Hun opnåede at spille 317 kampe og score hele 18 mål for Viborg HK.

 

- Efter 11 helt fantastiske år her i Viborg har jeg følt, at tiden er inde til, at familien skal mere i fokus. Det er noget, jeg har gået og overvejet i længere tid, for det er ikke en beslutning, man bare lige tager, når man har været med i gamet i så mange år og har været så glad for det. Jeg har haft fornøjelsen af, at være på hold med så mange fantastiske piger, og det sammenhold, vi har haft, er noget, jeg kommer til at savne. Men jeg er meget afklaret med min beslutning, og samtidig meget glad for, at klubben har vist forståelse for den, siger Louise Bager Due, som fortsat vil være tilknyttet Viborg HK i en funktion, hvor hun skal arbejde med talentudviklingen på målvogtersiden.

 

Viborg HK's sportschef Susanne Munk Wilbek hylder en af klubbens mest vindende spillere gennem tiderne.

 

- Louise startede jo med at komme fra Hjallerup og træne med mig, allerede da hun var 16 år, så hun og Viborg HK mødtes tidligt, kan man sige. Det var jo dejligt at se, hvordan det bar frugt, og Louise blev en international klassemålvogter. Louise har jo virkelig sat sit aftryk på resultatsiden men også som en meget underholdende målvogter, der har forkælet publikum med flotte detaljer. Hun er vel den målvogter i Viborg HK's historie, der har været bedst til at lægge de lange afleveringer i kontraspillet, og den spidskompetence har hun samtidig udnyttet til at score masser af mål. Louise har også gjort meget på den sociale del i klubben, ikke mindst i forhold til de unge målmænd i klubben, så vi kommer til at savne hende på alle måder, siger Susanne Munk Wilbek.

 

Sportschefen erkender, at hun nu har en udfordring i at få målvogterkabalen til at gå op til den kommende sæson.

 

- Det er klart, at vi havde en forventning om et trekløver af målvogtere med Louise, Cecilie Grubbström og unge Søs Søby. Grubbström er allerede en international topmålvogter, mens Søs er et projekt med stort potentiale men også et lidt længere tidsmæssigt sigte, da hun skal føres roligt frem med tanke på hendes skadeshistorik. Derfor vurderer vi nu på, hvem der skal udgøre det tredje ben i trekløveret. Vi håber at kunne skabe det økonomiske fundament til at gå ud og hente en kompetent afløser for Louise, og der er vi allerede i fuld gang med at sondere terrænet, for at se, hvad vi har af muligheder, siger Susanne Munk Wilbek.

Øvrige nyheder

Øvrige nyheder

Arkiv

Nyhedsarkiv