Nyheder

Tvis er klar til semifinalen

Skrevet af Thomas, søn, 04/15/2012 - 19:08
Foto: Sportsagency

Med en sejr på 28-24 over Århus Håndbold er Team Tvis Holstebro sammen med AG København klar til DM-semifinalerne. Men det holdt hårdt for vestjyderne i det østjyske.

 

Med syv minutter igen af en ikke voldsomt velspillet kamp var stillingen i NRGI Arena således 23-23, og det lignede bestemt en dyst, der kunne få begge hold som vindere. Men med frem scoringer i træk blev det Tvis, der løb med de to point. Og hvorfor så det? Ja, en af årsagerne var, at Jakob Green var usædvanlig skarp, når hans mandskab var i undertal. Tre mål scorede landsholdsaspiranten efter pausen, mens Tvis havde en mand i straffeboksen. Og generelt var Tvis skarp og Århus det modsatte, når der var flest Århus-spillere på banen.

 

En anden årsag til Tvis-sejren var, at gæsterne havde en større bredde. Kampen igennem brugte Århus således kun otte markspillere, og da kampen skulle afgøres, virkede en ellers aggressiv og velskydende Henrik Hansen samt Mikk Pinnonen og Jakob Thoustrup ret så flade. Århus brændte da også adskillige skud på en i denne periode velspillende Anders Petersen, da holdet måtte se Tvis sikre sig sejren. Og generelt kom meget hos Århus til at hænge på Henrik Hansen, især fordi Jakob Thoustrup i kampens afslutning havde meget svært ved at komme til kvalificerede afslutninger.

 

Hos Tvis bød flere ind. Jakob Green var skarpest, både med sine otte mål og i det hele taget, og i den afgørende fase vekslede europamesteren Mads Christiansen en meget anonym version af sig selv med en pågående og godt skydende udgave. Og så havde Tvis serbiske Petar Nenadic ... Bagspilleren scorede fem gange og var især i kampens start, sammen med Morten Nyberg, hård ved Århus, men mellem de mange lækkerier så man mystiske tekniske fejl, manglende lyst til at løbe hjem og andre ting, der fik blodtrykket til at stige på Tvis-bænken, hvor cheftræner Claus Uhrenholt i forvejen adskillige gange var oppe i det mørkerøde felt, både over sine spilleres fejl og over kampens to dommeren, der i flere afgørende situationer lavede fejl - eksempelvis da en helt fri Mikkel Øris i en kontra tydeligt trådte på stregen, da han bragte Århus foran, eller da Tvis-forsvaret sparkede en målgivende kontra i gang. Og ja, det er umuligt selv for to dommere at se alt, men d'herrer med fløjten virkede ikke ubetinget slutspilsskarpe.

 

Summa summarum så kunne Tvis gå fra en kamp, som man reelt lige så godt kunne have tabt, som vinder, mens det omvendte gjorde sig gældende for Århus, for hvem Jan Nielsen mellem stængerne, efter en sløv start, fik spillet sig gevaldigt op - og blandt andet må have givet unge Patrick Wiesmach en grim forskrækkelse. For uanset hvad fløjtalentet prøvede, så brændte han. I det hele taget var det en kamp med uhyre få fløjafslutninger og derfor naturligvis også få fløjscoringer. Næsten alle kampens mål blev sat ind af bagspillerne - og dem havde Team Tvis altså de bedste af denne søndag eftermiddag.

 

Kampen i tal

Århus Håndbold - Team Tvis Holstebro 24 - 28 (13-13)

 

Topscorere

Århus: Henrik Hansen 7, Rasmus Nielsen 5 (1), Jakob Thoustrup 3, Mikk Pinnonen 3.

Team Tvis Holstebro: Jakob Green 8, Mads Christiansen 6, Petar Nenadic 5, Morten Nyberg 3, Thomas Skoglund 3.

 

Udvisninger:

Århus: 2

Tvis: 3

 

Tekniske fejl:

Århus: 15

Tvis: 9

Øvrige nyheder

Øvrige nyheder

Arkiv

Nyhedsarkiv